интервју

Интервју со авторката на „Добредојде во Холандија“

Преземено од http://www.lovethatmax.com/2011/03/

Повеќе: интервју

Вистинска приказна

Можеби со Божја волја, или можеби заради мали промени на гените, но од љубов, на нечија радост, се роди НЕКОЈ, малечко Цвеќе со едно ливче помалку, Птица на која ѝ недостасува некое пердувче, Бумбарче кое потешко оди, повредена му е ногата. Ова Цвеќе, исто така убаво мириса како било кое друго цвеќе, кое ги има сите ливчиња. Црцорењето на Птицата ги насолзува очите на мајката, Бумбарчето кое го совладува секој чекор, секој застанува да погледне, бидејќи на него преубаво свети темносината боја на утринската роса.

Повеќе: Вистинска приказна

Сведоштво

Прочитав дека Кристофер Рив, откако го повредил р’бетот, секогаш на сон одел. Никогаш не се сонувал себеси како седи во инвалидска количка. Претпоставувам дека тоа го правело будењето потешко. Се разбира, тој имал многу искуства врз кои можел да ги заснова тие соништа – сите години кога бил здрав и активен. Повеќето од нашите деца никогаш не познавале друг начин на живот од оној кој го живеат сега. На некој начин, тоа е можеби добро.

Повеќе: Сведоштво

Поздрав за храбрите

Радосница

За твојот роденден

Дознај повеќе

 • Вистинска приказна +

  Можеби со Божја волја, или можеби заради мали промени на гените, но од љубов, на нечија радост, се роди НЕКОЈ, малечко Цвеќе со едно ливче Повеќе...
 • Церебрална парализа +

  Церебралната парализа е состојба предизвикана заради оштетување на мозокот кое се случило пред, за време, или, пак, бргу по раѓањето на детето. „Церебрална“ се однесува Повеќе...
 • Ментална заостанатост +

  Ментлна заостанатост е генерализирано нарушување кое се појавува пред личноста да достигне зрелост и се карактеризира со значајно попречено спознајно функционирање и недостатоци во две Повеќе...
 • Даунов синдром +

  Дауновиот синдром ехромозомско нарушување, предизвикано од екстра генетички материјал во 21 хромозом. Медицински гледано, Дауновиот синдром се нарекува Трисомија 21. Всушност тој претставува грешка во Повеќе...
 • Aутизам +

  Аутизмот е комплексна развојна неспособност која типично се појавува во првите три години од животот. Тоа е нарушување на мозочната функција која влијате врз способноста Повеќе...
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4